Asmeret tijdens Voedsel VerteltDertig gasten genoten van de eerste editie van Voedsel Vertelt in De Sigaar aan de Botermarkt. De Sigaar was omgetoverd tot een sfeervol huiskamerrestaurant. Aan tafel ontsponnen zich ontspannen gesprekken. Via het heerlijke diner van de kok Asmeret Mulugeta stond de Eritrese cultuur centraal. De aanwezigen stelden vragen aan Asmaret, haar dochters en hun vrienden. Samen eten is een geweldige manier om elkaar te leren kennen. "Dit willen we veel vaker", zeiden de gasten na afloop van het diner.
Eritrean foodVerhalenhuis Kampen en culturele broedplaats De Sigaar laten je andere culturen proeven. Letterlijk. Je maakt kennis met de traditionele keuken van andere landen. Hun voedsel vertelt immers een verhaal. Ook maak je kennis met de kok en zijn of haar verhaal. De eerste aflevering van 'Voedsel Vertelt' ging over Eritrea. Nieuwsgierig? Lees hier meer.
Een rode loper, trotse filmers en vertellers in hun mooiste outfit en een echte Oscaruitreiking. Niemand minder dan burgemeester Bort Koelewijn overhandigt de Kamper Oscar aan onze filmers. De feestelijke première van de Kamper Minikronieken nadert met rasse schreden: op woensdag 21 februari kun je de films zien. Iedereen is welkom in de Stadsgehoorzaal. De toegang is gratis. Onderaan deze pagina kun je je opgeven.
De filmers van de Kamper Minikronieken kregen zaterdag bezoek van wethouder Eibert Spaan. Dit was een hele fijne verrassing voor het filmteam. Gelukkig was het 's middags pas: ze hadden al vele uren geoefend op interviewen voor de camera. De wethouder werd dan ook pardoes op de vertelstoel gezet. Onder toeziend oog van docent René vertelde hij interviewer Willem over zijn werk als wethouder en over zijn leven.