Het Verhalenhuis Kampen maakt verborgen verhalen in de stad en omliggende dorpen zichtbaar voor anderen. Die verhalen worden vormgegeven en gepresenteerd: gesproken of geschreven, beeldverhaal, expositie, evenement. Zo ontmoeten mensen elkaar en elkaars wereld.

Op welk liedje danste je met je eerste vriendje of vriendinnetje? Herinnert een klank of een geur je aan iets of iemand? Aan thuis? Of je thuisland? De hartige geur van kaneel als oma in de keuken een appeltaart bakte. Een veelzeggend huis. Of juist een stille plek. Een vaasje, bord, kast, beeldje of schilderij.
kamper steur
Alles vertelt een verhaal. En ieder mens heeft een verhaal. Of meerdere verhalen. Soms zijn wij zelf de hoofdpersoon in het verhaal. Soms spelen we een rol in het verhaal van iets of iemand anders.

Het Verhalenhuis Kampen maakt die verborgen verhalen zichtbaar. Net als de Kamper vissers in de Middeleeuwen: zij bevoeren de IJsseldelta en tuurden over het water voor hun kostbare vangst. Zo speurt wij naar verhalen in Kampen, IJsselmuiden, De Zande/Kamperveen, Grafhorst, Mastenbroek, Wilsum en Zalk. Het Verhalenhuis haalt ze graag boven water en geeft ze door.